donderdag 22 september 2016

Met Pokémon sneller Nul-op-de-metervan Platform31

‘Stroomversnelling mislukt’, kopte Cobouw vorige week. De doelstellingen zijn niet bereikt en samenwerking tussen partijen gaat nog niet goed, was zo’n beetje de insteek van het verhaal. Een transitie waar wij met z’n allen aan werken heeft naar mijn idee altijd tijd nodig. We moeten doorzetten.

Wat daarbij kan helpen is te leren van de huidige Pokémon Go-rage. We staan namelijk aan de vooravond van een ‘gamefication’ van serieuze doelen. Stel dat er Pokémon’s te vinden zijn bij de meest duurzame woningen in de stad? Of bij woningen met zonnepanelen? Het kan aan de eettafel tot interessante dialogen leiden tussen de tieners en hun ouders.

Meer dan 86% van alle Nederlanders maken op dit moment gebruik van een smartphone. Bij de jongeren nadert het bereik bijna 100%. Nederland loopt voorop in gebruik van social media. Dagelijks kijken 6,8 miljoen Nederlanders op hun facebook account. Ondertussen zijn we binnen de bouwsector aan het uitvinden hoe we consumenten kunnen bewegen om voor duurzame oplossingen te kiezen. En we worstelen met het vraagstuk om de bewoners van 7.6 miljoen woningen enthousiast gaan maken voor Nul-op-de-meter.... lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten